Gaat u verbouwen of slopen en is uw pand voor 1994 gebouwd, houdt er dan rekening mee dat de kans op asbesthoudende materialen aanwezig is. Om dit vakkundig te laten verwijderen en vrij te geven staan wij bij R. Kooiker Grond- en Sloopwerken voor u klaar. Wij helpen u graag van A  (de inventarisatie) tot Z (de vrijgave van uw pand).

Inventarisatie

De eerste stap die gezet wordt in het asbestverwijderingsproces is de inventarisatie van uw pand, tijdens deze inventarisatie wordt er gekeken of er asbest aanwezig is. Deze inventarisatie is verplicht wanneer het gebouw dat u  gaat verbouwen of slopen, voor 1994 is gebouwd. Van deze inventarisatie wordt een inventarisatierapport opgesteld, hierin wordt aangegeven op welke plekken in het gebouw asbest aanwezig is.

Wij van R. Kooiker Grond- en Sloopwerken regelen dat er een inventarisatierapport wordt gemaakt. Zodat er vervolgens een sloopmelding gedaan kan worden.

Asbestsanering

Bij het saneren van asbest worden de asbesthoudende materialen verwijderd en indien nodig vervangen door nieuw, asbestvrij materiaal. Wij van R. Kooiker Grond- en Sloopwerken zorgen dat dit alles kwalitatief goed en volgens de regels gebeurd.

Wij zorgen ervoor dat al het asbest vakkundig verwijderd wordt zodat uw gebouw weer snel vrijgegeven kan worden.

Stappenplan

  1.  Inventarisatie: er wordt gekeken of er asbest aanwezig is in het pand.
  2.  Inventarisatierapport: de gevonden aanwezigheid van asbest wordt weergegeven in het inventarisatierapport die nodig is bij het indienen van de sloopmelding.
  3.  Indienen sloopmelding: Nadat het inventarisatierapport vakkundig is opgesteld, dienen wij een sloopmelding in.
  4.  Asbestsanering: Het asbest wordt door ons vakkundig verwijderd. De  asbesthoudende materialen worden vervolgens door ons netjes afgevoerd.
  5.  Eindcontrole en vrijgave: Nadat wij al het asbest verwijderd en afgevoerd hebben vindt er een eindcontrole plaats waarna uw gebouw kan worden vrijgegeven.
Contact